De sezon

M-am trezit cu noaptea in cap si primul lucru la care m-am gandit e ca-i vinerea mare si ca poate ar trebui sa postesc.

Bai nene, cata nebunie cu postul asta. N-ai voie carne si produse animale. Acu m-a fulgerat o vorba de-a unui amic “Cea mai buna leguma e porcul”.

Buuuun, avem ipoteza. Avem definitia postului…dar sunt o mie de cazuri pe care “clientul a uitat sa le specifice”

1. Ce se intampla daca cineva amesteca cu lingurita in niste cacao cu lapte si mai apoi eu amestec cu aceeasi lingurita in cafeaua mea amara si neagra ca, doamne iarta-ma, dracu’? Sau ce se intampla daca cu cutitul cu care imi intind fericit margarina pe o felie de pita cineva a taiat slanina inainte?

2. De ce mierea nu e considerata produs animal….ca doar n-o fi albinele un soi de plante?

3. De ce unii postesc dar au in meniu totusi chestii de soia? Adica pate de soia, salam de soia, chiftele de soia, snitel de soia? Asta nu-i ca si cum ai incerca sa-l prostesti pe “Sefu”?

4. De ce altii prin post inteleg ca n-au voie sa manance doar  carne? Restul din celebra lista “lapte, carne, branza, oua” ar fi accesibil.

5. Vegetarienii o tin intr-un post continuu?

Departe de mine sa contrazic mintile luminate care au nascocit regulile astea, ca presupun ca in intalnirea sa, pe Sinai, cu Moise, Sefu’ nu s-a apucat sa-i zica exact zilele de post si ce sa nu manance, c-or fi avut treburi mai importante de vorbit DAAAR toata ideea postului nu e sa te abtii de la ceva? De preferat de la ceva ce in mod normal iti place? De exemplu eu manac cate o felie de pizza zilnic, ia sa n-o mai manc azi. Sau, beau 3 cani de cafea pe zi, ia sa nu beau azi. Sau, fumez un pachet si ceva de tigari pe zi, ia sa incerc sa nu fumez azi (remarcati “incerc”, adeca o portita tot imi las). Sau, merg cu masina la serviciu desi fac 20 de minute de mers pe jos, ia sa merg pe jos azi. Sau, daca as fi vegetarian, mi-ar placea la nebunie cartofii si fasolea, ia sa manc niste varza azi.

Poate cineva avizat, poate vre-o pila de-a lu’ Sefu’, sa-mi explice de ce nu e definit postul ca si “Abtine-te de la ceva ce manaci sau faci in mod normal si care iti face placere”?

Multumesc.

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: