Animal Farm

Mi-am amintit recent de Animal Farm. Tin minte ca a fost prima carte pe care am citit-o in engleza. Din punctul meu de vedere, Orwell e pentru “societate” echivalentul lui Jules Verne sau DaVinci pentu “tehnica”, surprinzand intr-un mod viitoarea evolutie a lumii comuniste perfect in cartea asta, precum si in celalalta carte de referinta a lui, “1984”.

Incepem sa deviem de la subiect, deci, imi amintisem de Animal Farm si cele 7 reguli scrise pe usa hambarului. Le vedeti in poza de mai jos

Ce e scris cu rosu sunt regulile initiale si restul, cu gri/verde a fost adaugat pe parcurs….totul culminand cu “Toate animalele sunt egale dar, unele sunt mai egale decat altele”.

Ziceam mai sus de modul in care Orwell a intuit evolutia comunismului, dar nu doar atat, si “capitalismul” nostru de zi cu zi e organizat in acelasi mod, putin mai subtile si mai putin vizibile din “interior”.

Unde e dilema? Ei dilema e urmatoarea. Societatea noastra, ca si ferma animalelor, a pornit candva de la un set de reguli. Oare care au fost ele? Nu stiti voi cumva?

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

One Response to Animal Farm

  1. tinascrie says:

    Una din cele mai bune carti de gen citite.
    Nenea Orwell e un soi de Nostradamus. A prezis cumva ceea ce a fost, este si va fi.
    Suntem supravegheati non-stop si jucam dupa cum dicteaza altii…de prea mult timp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: