Cupa Romaniei 2011

Nebunie, autocare de suporteri, alarma maxima la jandarmerie si politie in Brasov … se intampla ceva ce nu s-a mai intamplat de vre-o 20 de ani. Nu va ganditi la vre-o cometa sau la vre-o aliniere a planetelor, mai grav, se joaca finala Cupei Romaniei la fotbal intre la fel de celebrele Steaua si Dinamo. Ca sa parafrazez limba, usor de lemn, a gazetelor sportive, marile rivale care nu s-au confruntat de doua decenii in ultimul act al acestei competitii. Ptii drace, mi-a iesit mia bine decat credeam.
Sincer, ma asteptam la un meci anost, la care sa adorm sau, in cel mai bun caz sa ma enervez. N-a fost asa. Surprinzator, cele doua echipe care s-au distins in ultimii ani mai degraba prin realizarile patronilor lor decatale echipei au jucat ceva relativ apropiat de ceea ce lumea buna numeste fotbal.


O nebunie de culori, suporteri cu torte, jucatori nervosi, greseli de arbitraj, autogol dinamovist prin care stelistii castiga cupa, Torje plangand la final de meci ca a dat un gol frumos degeaba.
Ma rog, televiziuni umfland din calea afara importanta evenimentului, luand iinterviuri cu intrebari identice diferitilor participanti, un tambalau si o harmalaie de nedescris.
Trecand de toate astea am auzit bancul zilei
– De ce plangea Torje?
– De ciuda ca nu e jucator la Steaua

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: