Serbia

Venind de la serviciu azi, aud la radio ca presedintele sarb a anuntat capturarea lui Ratko Mladic, conducatorul armatelor sarbesti in razboiul dintre fostele republici iugoslave.

Nu vine ca o surpriza, dupa ce acu 3 ani l-au predat si pe Radovan Karadzic, si la urma urmei este un lucru normal avand in vedere ororile comise cu aprobarea explicita sau tacita a acestor oameni. Ce m-a mirat in schimb este ca predarea acestor oameni era o conditie impusa Serbiei pentru a incepe negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeana. Bun, sa zicem ca nici asta nu e de mirare, dar de unde dubla masura? Croatiei de ce nu i s-a cerut predarea criminalilor ei de razboi ca si preconditie?

A, nu stiati? Si croatii s-au razboit in Bosnia si au comis crime similare (poate la o scara mai redusa, zic poate) impotriva musulmanilor. Deasemenea exoduri de sate intregi au avut loc si in cealalta directie…nu doar a croatilor si bosniacilor din calea armatei sarbesti ci si a populatiei sarbesti din calea croatilor si a musulmanior.

Va rog sa imi scuzati naivitatea. Uitasem ca invingatorii scriu istoria.

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: