Amici

Nu aveti vre-un prieten cu care sa va intalniti din an in paste?

Nu pentru ca locuiti departe unul de celalt, nici pentru ca va evitati, nici pentru ca sunteti “incompatibili” ci pur si simplu asa se intampla. Ma miram azi dimineata cum se face, cu amicul meu X, ca nu ne vedem cu lunile, desi stam la 15 minute unul de celalalt.

E o situatie ciudata. Cand ne intalnim si stam la o aberatie e ca si cum s-ar opri timpul, problemele cotidiene dispar fiind inlocuite cu dileme (pseudo-)filosofice, serviciul e ca si cum nu ar exista, cu exceptia cazurilor in care e ceva distractiv de povestit ce s-a intamplat acolo.  Pana acum nimic ciudat. Ciudatenia se intampla cand exageram, adica daca ne intalnim mai des. Daca ne intalnim mai des parca aberatiile nu mai sunt asa interesante, parca unele ticuri devin enervante, etc.

O fi o manifestare in practica a faptului ca “lucrurile bune sunt rare”? In momentul in care nu mai sunt rare si incep sa devina cotidiene, ajung comune si nu te mai bucuri de existenta lor.

Eh, nu stiu exact care e concluzia articolului de azi dar faceti bine si aduceti-va aminte de cineva cu care va face placere sa beti o bere(alternativa, un suc, o cafea) si cu care nu v-ati vazut de multa vreme. Eh, v-ati amintit? Da? Pai ia puneti mana si iesiti la o aberatie.

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

One Response to Amici

  1. Pingback: Amici, partea II « Soldatul Švejk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: