Dileme geografice

Trecand la un moment dat pe autostrada de la Bucuresti spre Pitesti, am fost lovit, prin suprindere de urmatoarea serie de dileme. Dileme, evident, la care astept un raspuns de la voi.

Fapt:  Pe langa autostrada exista urmatoarele localitati Bolintin Deal si Bolintin Vale, respective Dragomiresti Deal si Dragomiresti Vale.

Dilema 1:Cum adica Cutare Deal si Cutare Vale cand ambele localitati se afla in plin camp, fara vre-o urma de deal sau vale?

Dilema 2: Daca ar fi sa ma uit pe harta, vad Argesul curgand voios dinspre Bolintin Vale spre Bolintin Deal, respectiv dinspre Dragomiresti Vale spre Dragomiresti Deal. Trebuie sa recunoasteti, ca acest lucru se intampla in ciuda tuturor legilor fizicii. Cum se poate intampla o asemenea grozavie?

Dilema Bonus: Oare de ce s-o numi un sat din sud-vestul Bucurestiului, imediat dupa Bragadiru, Cornetu? Oare se mananca multe seminte acolo (desi in ultima vreme semintele nu se mai vand la cornet) sau se joaca copiii tragand unii dupa altii cu cornete prin tuburi de PVC (cunoscute si ca “tubermane”)?

Multumesc pentru intelegere si astept parerile voastre.

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: