Boul şi viţeii

Nu obisnuiesc sa urmaresc politica de cativa ani.

Cam de pe vremea cand Basescu zicea “eu va consult, da’ tot pe Boc il pun prim ministru”, cand Antonescu renunta la limbajul elegant si se lua la “porcaiala” adoptand limbajul marinaresc traditional si de cand topaia Geoana fericit ca e presedinte, doar ca sa ajunga ciuca glumelor dimineata urmatoare. Eh, lucru asta s-a schimbat aseara, cand, alarmat de titluri de genul “Basescu isi bate joc de o tara intreaga” am decis sa urmaresc o emisiune care trata consultarile dintre Base, Ponta si Antonescu referitoare la reorganizarea administrativ teritoriala. Pe masura ce, printre criticile vehemente la adresa prezidentului (ca s-o citez pe doamna blonda de la Iasi, parca, reprezentanta a magistratilor, imi scapa numele) si limbi aplicate gretos in posteriorul liderilor opozitiei, ca doar era o televiziune de mogul, ma lamuream ce s-a intamplat la consultari, m-am linistit. Toate merg bine in tara. Exact cum le lasasem cand am renuntat sa urmaresc politica. E aceeasi joaca de-a boul si vitelul, adaptata in situatia de fata la “boul si viteii”, boul zicand “ce-o sa puteti sa-mi faceti voi, nu vedeti cat sunt de mare? Oricum fac ce vreau eu!” si viteii mugind la unison “Las ca vezi tu cand crestem noi mari! Sondajele spun ca tot grajdul e de partea noastra!”.

Pot dormi linistit stiind ca ungurii vor sa ne ia Ardealul. Apropos, s-a gandit cineva de dracu’ or sa faca cu cei vre-o 6 milioane de romani din el in contextul in care toata Ungaria are cam 10 milioane de locuitori?

Pot sa suspin de incantare cand ma gandesc ca mi-ar lua 12 ore sa ajung la Mare “la noi”, inclocuind 2 seturi de bucse, pivoti si capeti de bara, unde e plin de Frunza lu’ Udrea dar macar e scump si serviciile sunt de rahat.

Pot sa ma bat pe burta fericit cand mananc mere aduse din Italia si rosii din Turcia in timp ce mare parte din terenul agricol al Romaniei e lasat de izbeliste iar industria “duduie” reusind cu greu sa exporte altceva inafara de Dacii.

Pot sa vizitez “The Carpathian Garden” unde, mai spre poale, gasesti oricand, la nevoie, o conserva, un PET, niste pungi si vre-o 2-3 marlani cu gratarul fumegand si cu muzica bubuind ca sa se-auda peste Carpati, ca simbol al unitatii nationale. Cand vine vorba despre trasee mai spre creasta gasesti tot mai multi turisti straini, lucru care dovedeste ca milioanele de dolari bagati in brandul de tara si-au facut efectul. A, stai, nimeni nu se gandeste ca ei sunt la fel de multi, doar ca turistii romani sunt mai putini, ocupati fiind cugratarul si muzica sus mentionate.

Pot sa ma gandesc la o pensie linistita pentru ca viitorul Romaniei e stralucit, miraculos dar lipseste cu desavarsire. Lucru confirmat de idiotenia cronica si constant crescatoare a noilor si noilor generatii de elevi din scoli. Cu scuzele de rigoare indreptate catre cei mai rasariti, dar oricum pe cand voi ajunge eu la pensie voi veti fi de mult plecati prin alte tari de soare pline.

Paine si circ….asta are nevoie Romania, si o primeste cu varf si indesat, mai ales circul. Ba, oare aia din fruntea tarii n-au altceva cu ce sa se ocupe decat sa se scuipe intre ochi si sa strige “Ba a mea e mai mare!” ?

Cum nu vii tu, Tepes doamne?

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: