Havel vs. Kim

Azi dimineata am auzit la stiri ca au murit doi oameni fundamental opusi. Vaclav Havel, primul presedinte al Cehoslovaciei post comuniste, si Kim Jong Il, “zeul suprem” al Coreei de Nord.

Primul, fost disident pe vremea comunistilor, detinut politic, mai apoi omul care a pornit Cehoslovacia pe directia buna imediat dupa caderea comunismului. Manifestatii de….nici nu stiu daca sa le zic de simpatie, in onoarea lui, oameni de rand aprind o lumanare, un steag negru imens arborat deasupra parlamentului ceh.

Al doilea, dictator comunist, numit la conducerea Coreei de Nord de catre “tata” si care, la randul lui ca “tata” si-a numit ca succesor fiul….care inca nu se stie ce supranume isi va lu, dar cu siguranta in ton cu “Iubitul Conducator”, “Luminatul Conducator” conform traditiei predecesorilor sai. Moartea lui Kim a fost anuntata la televiziunea Nord Coreeana de catre o prezentatoare in lacrimi, imbracata in negru.

Sunt convins ca nu prea multi coreeni vor aprinde o lumanare pentru Kim, macar cu jumate din respectul cu care un ceh sau slovac vor face acest lucru pentru Havel.

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: