SMURD-ul, Arabul si Manifestantii

Cred ca suntem cu totii de acord ca, cu toate ca recentele miscari de strada din Romania au inceput cu scopul declarat de a-si arata sustinerea si simpatia fata de Raed Arafat, ele nu mai au nici o legatura cu el sau cu preconizata lege a sanatatii.

Trebuie sa marturisesc ca nu credeam ca romanii mai sunt in staresa rabufneasca, si nu oricum, sa rabufneasca intr-un mod ordonat, cu exceptia galeriilor de la Universitate care s-au dedat la sportul lor preferat “hai sa ne batem cu jandarmii”. Stateam ieri si ma uitam perplex la oameni din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Timisoara, Resita, etc. care stateau in strada si isi strigau ofurile. Nu e ceva organizat de unii interesati direct de o schimbare (vezi miscarile sindicale de la micsorarea salariilor bugetarilor cu 25%) ci, in cel mai romanesc stil posibil, lumea sta, rabda, inghite si de-odata, de la un lucru aparent insignifiant, explodeaza, ca legendara deja, mamaliga. Am vazut oameni care strigau pentru demisia lui Basescu, altii pentru revenirea lui Arafat, pensionari carora nu le ajunge pensia, cefe late si tricouri cu muschi care nu vor taxa auto, cvasi-hipioti care protestau impotriva proiectului de la Rosia Montana, suporteri ai lui Dinamo si ai Stelei care probabil au venit de plictiseala, ca doar pauza de iarna e lunga. Priviti superficial, toti oamenii astia protesteaza fara noima, aparent fara un scop comun.

Una peste alta, trebuie sa recunosc ca toate protestele astea sunt pentru mine a o gura de aer de munte. In stilul lor propriu, haotic, dezlanat, incoerent, romanii se revolta si arata ca sunt vii, ca societate. Pastrand proportiile, e ca si cum Nesu ar incepe sa-si simta degetele de la mana stanga. Nu inseamna ca e sanatos tun, dintr-odata…dar sunt semne inbucuratoare.

Voi reveni asupra subiectului…candva.

P.S. Daca nu stiti cine e Nesu….dati un ochi peste niste articole mai vechi de-ale mele.

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

One Response to SMURD-ul, Arabul si Manifestantii

  1. nu stiu altii cum sunt, dar am urmarit cu sufletul la gura si ochii lipiti de monitor evolutia … si m-am bucurat! ca NOI romanii, am redescoperit ca avem glas. singurul regret e ca nu eram acolo, pe strada … in .De nu s-a facut nici o miscare …

    imi doresc ca romanii nostri sa nu raguseasca din nou 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: