Bacteria, Microbul si Virusii

Lancezind intr-o zi la televizor am devenit constient la mijlocul unei serii de publicitate. Asta n-ar fi o mare grozavenie, mi-se intampla frecvent, dar de data asta chiar m-a intrigat urmatorul fapt. In seria respectiva era o reclama la un sapun care omora toate bacteriile care-ti cresteau pe maini dupa ce te jucai cu catelul sau puneai mana pe clanta (a nu se interpreta), alta reclama la ceva detergent de WC care nenorocea toti microbii si bacteriile fie ele din apa, din depunerile de calcar sau de sub margine, alt detergent care distrugea tot ce misca de pe podeaua din bucatarie, o pasta de dinti care omora toate bacteriile dintre dinti, un iaurt cu ceva bacterii bune care se bat cu bacteriile rele din stomac,  ceva pastila care sperie toti virusii din gat, nas si sinusuri si mai stiu eu ce detergent care nu doar spala da’ mai si dezinfecteaza pe deasupra.

Incep sa am impresia ca terorismul, incalzirea globala, zapezile din Buzau, pretul benzinei, posibilul razboi impotriva Iranului si alegerile de anu’ asta sunt mici copii pe langa aceasta spinoasa problema a bacteriilor, microbilor si virusilor. Nu aveti impresia ca se exagereaza un pic pe tema asta? Ca se speculeaza cam mult teama de niste chestii necunoscute de oamenii de rand? Mai avem putin si-o sa ni se explice ca e bine sa ne tragem in plastic de sus pana jos si sa facem o baie cu spirt de 3 ori pe zi. Nu ma intelegeti gresit, nu zic ca nu e bine sa te speli pe maini dupa ce te joci cu cainele, dar si sistemul imunitar isi are rolul lui. Ce-o mai face el, saracu, daca ii omoram obiectul muncii? E o intrebare retorica, bineinteles ca se ingrasa si devine lenes. Ma intreb daca eu oi fi ultima generatie care a avut ocazia sa manance mere de pe jos si sa bea lapte direct de la vaca.

Mi-am adus aminte de o maxima a unui copil de vre-o 4 ani care a fost intrebat de ce daca are gripa si primeste o injectie, ii trece.

Raspunsul antologic: Gripa e facuta de niste miscocei foarte mici. Cand primesti injectie, pe tine te doare, dar pe miscocei ii doare si mai tare si mor.

Va urez un calduros “I hate Mondays”

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: