Grecia

Nu stiu voi, dar eu sunt un pic ingrijorat de situatia din Grecia.

Nu ma intelegeti gresit, nu e ca si cand n-as putea dormi noaptea din cauza ca guvernul grec nu poate plati salariul minim sau pensia minima, care vorba fie intre noi sunt mult mai mari decat in oricare alta tara din zona, dar vad o gramada de similaritati cu modul in care Hitler a ajuns sa conduca Germania. Criza economica serioasa, somaj mult, oameni suparati ca nu isi mai pot mentine nivelul de trai cu care s-au obisnuit si pe acest fond au fost alegeri in care alegatorii au tins spre extreme, fie stanga sau dreapta. In parlament, dupa alegeri nu s-a ajuns la o majoritate motiv pentru care se vor organiza noi alegeri. De aici incolo, dandu-mi frau liber piticilor paranoici, as putea pune pariu ca la alegerile astealalte partidele de extrema dreapta si stanga vor avea si mai multe locuri in parlament, fara sa rezolve problema majoritatii. Ma tem ca se vor afunda intr-o criza politica iar aceasta suprapusa peste cea economica va face valuri mari si prin Balcani si prin zona Euro. Mergand mai departe, cunoscand “prietenia” de secole a grecilor cu turcii si stiind ca grecii au investit puternic in armata in ultimii ani, nu m-ar surprinde prea tare daca s-ar pune de-o pocaneala tipic balcanica intre cele doua tari.

Pe de alta parte, inchizandu-mi piticii paranoici intr-o camera antifonata, as putea sa ma linistesc vazand ca si in alte tari ale UE au fost partide de dreapta(nu chiar extremiste, da’ nici departe) la guvernare si nu s-a intamplat nimic dramatic. Diferenta e ca in tarile din vestul Europei extremistii de dreapta se concentreaza pe oprirea imigratiei pe cand Grecia nu stiu sa se confrunte cu “problema” asta.

Vom vedea. Intrebarea care ma apasa acum din ce in ce mai tare e cum se face ca aud in continuare piticii paranoici, chiar daca sunt inchisi in camera antifonata?

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: