Dimineata de rahat

Ma trezesc de dimineata, cu un ochi, cu alalaltu doar pe jumate. Ma duc sa imi torn cafea, dau drumu’ la TV sa-mi zica o stire…ZBANG!..s-a impuscat Nastase.

Va spun ca in secunda doi am simtit ca mi-se urca stomacul in gat. Nu ca as fi eu mare fan de Nastase. Sunt convins ca omul si-a tras partea leului cat a fost la guvernare si ca, foarte probabil, condamnarea lui la 2 ani cu executare a fost justificata, dar ma puneam in pielea lui. Nu a reusit sa traga de timp pana se prescriau faptele. A fost calarit dupa 2008 de catre toate instantele, repet, justificat, zic eu, dar cine isi imagineaza ca procesele lui nu au avut o componenta politica ori e ignorant ori e ignorant. A fost calarit de presa, care, nu doar in romania ci peste tot, nu are urma de decenta, sufocand persoanele publice prevalandu-se de dreptul la informare. Si-a vazut cariera, politica si academica, incheiata odata cu condamnarea. Bun, rezumand, am dat-o de gard si m-au prins, in jurul casei e o hoarda de echipe de reporteri, fotografi si cameramani asteptandu-ma sa ies cu politisti si catuse. Bun, toate astea suna ca dracu’, da’ bai nene, ai 2 copii, nevasta, probabil un purcoi de bani prin ceva conturi in diverse tari straine, cu care ai putea trai decent pana la adanci batraneti undeva inafara atentiei publicului. Toate astea ar trebui sa compenseze rahaturile care ti-se intampla si sa te determine sa nu iti tragi un glont in cap, si sa-ti faci o gaura, si sa vezi lumea prin ea, intr-o alta aura. Sa creeze oare atentia publica dependenta si odata ce ti-e clar ca nu vei mai fi buricul pamantului sa intri intr-un fel de sevraj?

Ca o incheiere a acestei dimineati, care parca ar fi luni, va urez un “fish” spus cu ura, printre dinti.

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: