U

Inima lui U Cluj s-a refugiat în peluză. În vocabularul iubirii de “alb şi negru” nu există termeni ca insolvenţă sau faliment. O spune Cristian Baboş (33 de ani), omul care a fost mesagerul galeriei la finalul derby-ului cu CFR. Fanii au adunat la pauză 6.514 lei, iar suma a ajuns la jucători prin intermediul lui Baboş. “Dragostea de U e cea mai frumoasă povară. M-a întrebat soţia mea cum poţi să continui să susţii o echipă care rămîne mereu datoare în ceea ce priveşte performanţa. N-am reuşit să-i ofer o explicaţie. Te naşti în spiritul lui U, creşti cu el şi îi rămîi fidel. U n-a fost niciodată o echipă care a făcut rezultate. Patima asta e comparabilă cu prima dragoste. Te îndrăgosteşti la 14 ani şi e senzaţia aceea de fluturi în stomac, timpul se opreşte în loc. Un meci al lui U, nu contează adversarul, îţi dă o stare de spirit specială”, a spus Baboş.

Suporterul de 33 de ani e coordonator de trafic la o firmă de transporturi. Baboş spune că acţiunea de sîmbătă n-a fost premeditată. “Nu era nimic aranjat înaintea meciului. Ideea ne-a venit pe moment, la pauză, cînd 3-4 băieţi din galerie au trecut pe la peluză şi tribuna a II-a pentru a strînge aceşti bani. N-am dorit ca gestul nostru să fie mediatizat şi din acest motiv am venit în apropierea vestiarului la mult timp după final. E o sumă modică şi un gest făcut în speranţa de a sensibiliza şi altă lume. Azi (n.r. – ieri), m-a oprit pe stradă un băiat care e proprietarul unei pensiuni. E dispus să ţină mai mulţi jucători de la U, fără pretenţii. Sînt sigur că U nu va muri. Dacă ajungem în divizia judeţeană, ne legitimăm noi, 20 de membri ai galeriei, iar povestea Universităţii va merge mai departe”, a încheiat fanul “şepcilor roşii”.

Viorel Dinu, marcatorul golului “studenţilor” cu CFR, a rămas impresionat de gestul fanilor. “Am rămas cu gura căscată. Pentru un suporter e suficient să vină la meci, să plătească un bilet, dar ei au strîns bani pentru noi. Îmi pare rău că n-am reuşit să facem mai mult pentru ei. Nu putem pune totul pe seama lipsei banilor. Corect, stabilitatea financiară îţi aduce o linişte şi poţi fi concentrat la fotbal, dar banii nu înseamnă totul. A fost o atmosferă incredibilă în galerie. Ar fi trebuit să aducem noi bani de acasă pentru a trăi aşa ceva. Te poţi naşte de 5 ori şi există şansa să nu trăieşti niciodată aşa ceva, dacă nu treci pe la Universitatea Cluj”, a spus atacantul clujenilor.

“Am un băieţel, David Cristian, de un an şi jumătate. Nu ştiu dacă va ţine cu Universitatea, dar cu siguranţă, cînd va mai creşte, îl voi duce pe stadion la un meci al studenţilor, aşa cum şi tatăl meu m-a dus pe Ion Moina”
Cristian Baboş, suporter U Cluj

sursa: www.gsp.ro

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: