Inca un cutit in spatele Serbiei

Fostul prim-ministru al Republicii Kosovo, Ramush Haradinaj, a fost achitat  joi, pentru a doua oara, de acuzatiile de crime de razboi comise in timpul Razboiului de independenta din Kosovo (1998-1999), informeaza Reuters. Dupa anuntarea deciziei, presedintele sarb Tomislav Nikolici a acuzat Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPIY) de impartialitate, afirmand ca achitarea este inca o dovada ca tribunalul pentru crime de razboi al ONU a fost “infiintat pentru a-i judeca pe sarbi”.

In acelasi dosar au mai fost acuzate alte doua persoane: Idriz Balaj, in varsta de 41 de ani, comandantul unitatii speciale “Vulturi negri” din cadrul UCK, si Lahi Brahimaj, in varsta de 42 de ani, alt fost comandant in cadrul UCK. Cei doi au fost, de asemenea, achitati de acuzatii de crima si aplicarea torturii, fapte comise in principal impotriva unor sarbi si care le-au fost reprosate in acest al doilea proces in prima instanta.

Cum mai constatam si in alte articole, sarbii au ajuns sa fie scosi vinovati pentru toate mizeriile petrecute in razboaiele din fosta Iugoslavie. Dupa ce niste generali croati, Gotovina si Markac, au fost achitati, a venit si randul unor albanezi care au fost achitati si ei, pentru crimele impotriva populatiei sarbesti din Kosovo, in timp ce Milosevic, Karadzic si Mladic si-au luat-o cu succes de la acelasi tribunal. Permiteti-mi sa nu fiu naiv si sa nu cred ca doar sarbii sunt bau-baul Balcanilor si ca totusi si albanezii, dar mai ales croatii, sunt in aceeasi masura responsabili de dezastrul care s-a petrecut acolo. Parca toti considera ca populatia sarbeasca din Croatia si Kosovo a scazut drastic pentru ca oamenii aia s-au hotarat brusc, si din proprie initiativa, sa-si urce catrafusele in remorci si sa plece de-acolo lasandu-si toata viata in urma.

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: