Matriarhat

Ma gandeam deunazi, dupa niste discutii in contradictoriu cu “jumatatea mea mai buna”, oare cum era in matriarhat?

Stateau toti in pestera lor cuminti pana cand la un moment dat femela alfa dadea semne de neliniste si incepea sa se foiasca de colo-colo. Un semnal clar ca ceva nu e in regula. Unul dintre barbati merge s-o intrebe daca e ceva in neregula. Raspuns standard “nimic, totul e ok”. Dupa vre-o 2 zile barbatii constata ca nu mai au nimic de mancat. AHAAA!!! asta era “nimicul” de alaltaieri. Bun, sa luam niste bolovani, sa vanam ceva. Pleaca toti, ziua urmatoare se intorc, unu’ cu un iepure, altul cu o caprioara, fiecare cu ce-a prins. Femela alfa stramba din nas, “un mamut n-ati gasit? eu voiam sa fac un ostropel de mamut cu garnitura de licheni!”. Pleaca barbatii cu un bolovan imens sa-l dea de capul vre-unui mamut. Se intorc peste 2 zile cu mamutul. “Da’ lemne de foc nu v-ati fi gandit vre-unu’ s-aduceti!”. Se pleaca dupa lemne. “Pai nu v-am zis ca e cu garnitura de licheni?! De ce n-ati adus licheni?”. Ajung si lichenii dupa o vreme. Toti barbatii sunt sleiti iar jumate din clan e mort de foame. Femela alfa e in continuare nelinistita si nici nu se uita la mamut, lemne si licheni. “Decat sa imi aduceti toate cele in sila, mai bine nu mergeati dupa ele”. In consecinta moare si cealalta jumate de clan de foame.

Asa a murit matriarhatul, incercand sa sugereze ce-ar trebui facut si sa incurajeze initiativa personala, fiind net superior “neandertalienilor” din patriarhat unde ordinele celui cu ciomagul mai mare ingradeau exprimarea personala si armonia in simtiri a membrilor clanului. Dar despre patriarhat, in unul dintre episoadele urmatoare.

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

3 Responses to Matriarhat

  1. Dana says:

    😀 Da nu putea fi chiar asa de rau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: