Sistem de referinta

Vedeam la stiri ca pe la Cernauti lumea e speriata de mobilizari pentru razboiul cu pro-rusii din Donbass. Au avut loc demonstratii. Matusi romance cu batic plangeau ca nu vor sa isi trimita baietii sau barbatii sa sa se impuste cu rusii. La nivel uman ii inteleg. Nimeni nu vrea sa isi puna oamenii dragi in fata pericolului. Nu stiu daca se impune mobilizarea, dar o curiozitate morbida care ma incearca este urmatoarea. Daca secuii din Romania ar refuza inrolarea in armata cand ar fi nevoie? Oare cati romani ar fi intelegatori? Nu s-ar lansa o mie de “patrioti” in tirade aiuristice? Nu am afla din nou cum ca “ungurii ne vor Ardealul”?

Ma rog, daca nu sunteti in Romania, puteti extrapola. Nemtii din Alsacia pentru francezi, catalanii si bascii pentru spanioli, turcii pentru nemti, etc.

Fiecare are adevarul lui in legatura cu o situatie…si de multe ori adevarurile astea difera.

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: