Tipic

Ardelenii sunt lenti si calmi, oltenii sunt ai dracului, banatenii ingamfati, miticii mistocari, moldovenii betivi. Intr-un mod ciudat etichetele astea au ramas lipite de niste oameni care n-au facut nimic altcva dacat sa se nasca intre niste repere geografice. Cumva, lumea se asteapta sa te incadrezi in tiparul aferent zonei. Nu stiu de ce, ca in principiu toate etichetele se regasesc in toata lumea. Sunt sigur ca la nastere ardeleanu’ nu zice “servus doctore, lasa-ma un pic sa imi trag sufletu’ ” si nici miticul nu il face provincial pe respectivul doctor. Chestiile astea se deprind cu timpul. Eu, ca ardelean, mi-am antrenat rabdarea si calmul, nu-i ca si cum mi-ar fi venit natural. Sunt convins ca la un moment dat, cu antrenament, as fi putut fi un isteric sau un betivan fara sa fiu oltean sau moldovean.

Bun, acuma, dupa un paragraf de aberatii, nu prea mai tim minte care era scopul povestirii mele. Ideea e ca fiecare e cum vrea el sa fie. Nu trebuie sa te complaci in “asa sunt eu, mai agitat” sau “asa face el scandal cand bea”. Esti agitat daca nu vrei sa fii calm sau faci scandal la betie daca nu vrei sa te abtii.

Ziceam acu vre-o 3 articole ca o sa incerc sa imi dau seama cand ma satur de concediu. Am cam inceput sa ma satur. Nu m-ar deranja deloc daca de luni ar trebui sa ma prezint la uzina.

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: