Gata distractia

De luni merg inapoi la propasit capitalismul pe meleaguri autohtone. Pana atunci mai aberez un pic.

Am vazut recent la stiri un mic scandal cu o cantareara/fufa din Moldova care a declarat ca proaspata cetatenie romana o va folosi drept viza pentru a calatori in Europa. Unii s-au scandalizat, cerand sa i-se retraga cetatenia. Aiurea. Singurul lucru pe care l-a facut fata asta e ca a spus adevarul. Ma indoiesc ca mai mult de 15-20% dintre proaspetii cetateni ai Romaniei au cerut cetatenia fiind animati de idealuri inalte si de un patriotism feroce. Cacat cu perje, la o adica, daca as putea si nu ar fi prea dificil, mi-as face si eu cetatenie intr-o tara care mi-ar aduce un avantaj de genul asta.

Bun, revenind la oile noastre, am baut recent cu un prieten bun niste palinca proasta. In timp ce desfasuram activitatea asta am debitat o teorie aberanta despre oameni. Mai stiti cum am invatat despre euglena verde si parameci ca sunt organisme monocelulare, cele mai simple animale din lume. Mai apoi animalele au devenit pluricelulare prin faptul ca mai multe chestii monocelulare au ramas lipite si fiecare avea un rol bine definit. Bun, dupa lectia de biologie, ma gandeam ca oamenii au progresat in comunitati, unde unu’ lenes avea o idee, altul mai putin lenes o imbunatatea si altul de-a dreptul harnic o punea in practica. Si uita asa o idee care ar fi murit de lene a ajuns sa fie pusa in practica. Cu cat mai mari comunitatile cu atat mau mari sansele de a aparea idei noi puse in practica si pasate mai departe altora. Nu o sa polemizez acuma despre utilitatea ideilor in cauza….dar am decis ca parca un om singur e un parameci sau o euflena verde pe cand un oras intreg poate fi un organism pluricelular. Sau poate e doar o adunatura de parameci inghesuiti.

Ma mai gandesc la asta. Poate revin mai incolo cu o completare.

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: