Diaspora

Ma uitam, mirat, aseara, la cozile imense formate la sectiile de votare din strainatate. Nu ma mira atat incompetenta organizatorilor, pentru ca stiu ca sunt incompetenti, n-am de ce sa ma mir, ci mai tare ma miram de multimea de oameni care voia sa voteze. Imi aduce aminte de cand eram student in 2000 si am mers sa votez in turul doi, ca sa aleg intre Iliescu si Vadim … practic intre un cacat si un cacat mai mare.

Uitandu-ma la cozile grozave mi-a crescut inima. Pai ce facem aici? Bangladesh?! Adeca, bai golanilor, voi ati plecat din tara unde partidul va asigura ulei, faina si galeti, nu platiti impozit la stat, nu platiti taxa de drum, nu stati la cozi cu toti cetatenii, dar vreti sa votati?! Asa va trebuie, stati la coada 5 ore ca sa vi-se inchida usa in nas!

Trecand peste cum imi imaginez eu ca ar arata o tirada a unui mujahedin neo-comunist, nu pot decat sa va aplaud, dar, pentru turul doi, va rog luati exemplul D-lui Tiriac.

La Paris, unde a avut intenţia de a vota şi Ion Ţiriac, sectiile de votare au fost foarte aglomerate, iar fostul mare tenismen s-a enervat. Neavînd răbdarea necesară de a sta la coadă, a revenit în ţară pentru a vota.

 ”Am încercat să votez la Paris, azi-dimineaţă, dar erau o mulţime de oameni şi la Ambasadă, şi la Consulat. Am crezut că era mai simplu să votez aici şi aşa a fost. Erau cozi enorme acolo. ”

Daca se mai fac cozi, urcati-va in avionul personal si dati o fuga pana in Romania.

Apropos de “golanilor”, mi-se pare mie sau Ponta seamana in afisele electorale cu Iliescu? Capul usor intr-o parte si un zambet larg. Parca il si aud zicand “Ehm, mai draga, meandrele concretului ma impiedica sa organizez mai bine sectiile de votare din strainatate”. In traducere libera “Da’ ce-s prost? Sa va fac sectii de votare ca sa-l votati pe Iohannis? Stati, ba, in frig!”

Ca sa continuam in aceeasi nota de haz de necaz. Intr-o comuna din Suceava s-a organizat sectia de votare in capela din cimitir, pentru ca scoala a ars acu 2 saptamani. Deci in Suceava oamenii vin in cimitir sa voteze in timp ce in Teleormanul lui Dragnea oamenii pleaca din cimitir sa voteze.

Inchei cu o nota a unui realizator de matinal de la Europa FM. Oare Caragiale nu s-o intoarce in groapa intrebandu-se cand s-o ajunge ca schitele sale sa nu mai fie de actualitate?

Advertisements

About Josef Svejk
Through possibly-feigned idiocy or incompetence he repeatedly manages to frustrate military authority and expose its stupidity in a form of passive resistance: the reader is left unclear, however, as to whether Švejk is genuinely incompetent, or acting quite deliberately with dumb insolence. These absurd events reach a climax when Švejk, wearing a Russian uniform, is mistakenly taken prisoner by his own troops. Source: Wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: